Реквием!





Закриха Клуба на дейците на културата в гр. Стара Загора с решение на общинският съвет.! Вярно дейноста му беше пред замиране и явно власта усети това. И му помогна. Благодарим!
Всъщност идеята е да се събират повече пари от общинската собственост. «Материалното благополучие е временно и често с него върви разочарованието. Единсвената възможност да открием щастието е в духовната сфера.» Да добре съгласен съм . Това са пари които после ще се вложат в общинарията за общото благо. (Да вярвам или не)
Да това е и един катарзис за хора които се грижиха този клуб да съществува , представяха се книги, отразяваха се годишнини, представяха се изложби , доста питиета се изпиха там в „Бирхалето” доста спорове се водиха в името на изкуството и с неговото голямо его. Но настъпва и промяната ! Ще преживеем и това . Други места ще се намерят. Да вече читалищата и библиотеките се пробудиха ,техните фоайета и зали отново се пълнят с хора и публика. Трудно се организират свободните творци , често от тях се възползват и политици и бизнеса , понякога се припечелваше и нещо от разни инициативи. Явно трябват промени истински промени. Ново начало . Нов клуб, нов форум . Време на избори и промени! Смърт на клуба! Да живее клуба!



Да позволим на миналото да си отиде. Да се освободим от негативите.
Да запалим свещите. Да бъдем в настоящия момент и да издухаме надалеч праха на миналото.


”Всеки сам избира къде, кога и защо ще бъде, за да може! – това, което трябва!
Хората не разбират, че художниците, за да станат добри, не рисуват една и съща картина цял живот, а късат листовете и сменят платната, като започват все отново и отново от бялото празно пространство, макар че идеята всъщност може да бъде една единствена. Това е смисъла на живота!”

Коментари

Moran каза…
Кофти!
"Умните" глави, зовящи себе си "политици", "народни представители" и подобни гръмки определения от зората на човечеството си мислят, че са по-умни от народа си и винаги се провалят с трясък! Защото хората не им остават длъжни. А хората на изкуството - художници, артисти, поети винаги разполагат с особено силно оръжие за вразумяване - таланта да покажеш на целия свят кои са тези, които не заслужават призванието си!
Ще им го върнем!
Enoch каза…
Ало, Киро търся?
- Имате грешка, тук е Народното събрание.
- А, извинете, грешно съм ви избрал...
- Да, те нас често грешно ни избират.

Популярни публикации от този блог

Поклон на Димитър Чехларов

Едно око

Новият 21 век дойде и в Стара Загора