Новите творци

Рисуват картини,усещания, идеи. Изкуство се прави от човек,камък,глина,хартия,боя,стих,въздух,вода, огън и пространство. От човек за човек и неговите богове.
Времето формира живописта, склуптурата,музиката,литературата и изкуството. В съвремието идеите се поднасят също и с изкуство. Но това вече не е само предмет, продукт който може да сложим на лавицата в пещерата. А един опит да възвърнем началото,хаоса, възхитата от това което ни заобикаля ,и с други средства да ни въздейства.
Новото изкуство се опитва да ни обсеби и превърне в публика на зрелищата, в които самите ние участваме.За да може да преживеем още веднъж усещанията, мечтите и фантазиите си. Нещо повече даже и кошмарите които не искаме повече да сънуваме, само и само за да въздейства и да съществува.Един дълъг и стресиран пърформанс, от илюзии и срещи с необятната човешка фантазия.Една нова АРЕАЛНОСТ.
Факт е , че голямата част от обществото изпитва нужда да се усамоти и отказва да възприеме този начин на виждане на нещата. Масата харесва шоуто,модерното което ни кара да забравим ежедневието.Изкуство- дрога за наподобяване на други измерения и човешки реалности.Тук възниква конфликта между творците и поколенията възпитани в старите традиции и идеологии.
През вековете хората на изкуството са свеждали до минимум чисто естетическите елементи и са правели така, че творбите им да се състоят от наподобяване на човешки реалности. В този смисъл трябва да се каже, че независимо от външните отлики цялото изкуство на миналите столетия е реалистично и хуманно. А новото изкуство изисква пълно отхвърляне и вживяне в новоизградени изкуствено наложени фантазии понякога и ирационални несъвместими с хуманизма.
Новото изкуство се стреми да елиминира прекалено човешките елементи, които преобладават в романтичните представи и човешки ценности. Това ще бъде изкуство за хората на изкуството, а не за масите. Едно кастово изкуство,нова религия ,а не изкуство за народа.Компилация от стилове,средства и сюреални чувства. Но в края на краищата се стига до един момент, в който се изчерпват всички възможни комбинации. С това изчерпване съвпада появата на новия усет в изкуството.Създаване на нова митология и нови ценности. Предметът на изкуството е предмет на изкуството единствено доколкото не е реално.
Всичко човешко губи стойност в новия стил, което определя дехуманизацията на модерното изкуство. Неговата цел е да унищожи човешкия й облик. С неща изобразени в такава Ареалност се сблъскваме в много от пърформансите и спектакли на живо за отбрана публика и ценители на новото .

Biz-Art Show reel Glamor, Music Video, TVC & Body painting



BODY PAINTING 2
http://ru.youtube.com/watch?v=N8ZFUZwEBdk



ПО КРУГУ
http://ru.youtube.com/watch?v=NyktaIA-6Og

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон на Димитър Чехларов

Едно око

Новият 21 век дойде и в Стара Загора