Творба на Ландарта -"Духа на пустинята"




Често се сещам, че художниците са едни от маговете на миналото и настоящето.Боравейки със символи и усещания те успяват да се докоснат до много от великите тайни на природата,да ги регистрират и поднесат визуално на своята публика. Така провокирайки ни да се замислим и върнем към познанието в нас и за вселената.
Пълното и празното,лишението и излишака, духа и материята, водата и пустинята това са символите които ме хванаха в този проект.
Проекта"Духа на пустинята" е създадена от група "D.A.ST" - сътрудничеството между трима художника: Danae Stratou, Скулптор, Alehsandra Stratou, Индустриален Проектиртант, и Stela Konstatinaids, архитект. Групата била създадена през май 1995,с конкретната цел да реализират съответния проект в района на Червено море. Работа покрива област от сто декара и е прехвърлен около осем хиляди куб.метра пясък, 178 конусни форми в две взаимносвързани логаритмични спирали, едната спирала е от издигнати конуси , а другата от вдълбани такива. В центъра ,резервоар конструкция със сечение W - Съюз на положителен и отрицателен конус. Ако резервоарът се напълнени с вода, конусите в центъра образуват малки острови в центъра. Творбата е завършена и открита на 7 март 1997.






по материал публикувано от http://www.ochevidec.net/id/4949.html

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон на Димитър Чехларов

Едно око

Новият 21 век дойде и в Стара Загора