Таласъмия

"Таласъмия" се нарича , вече осмата среща на фолклора ,митологията и фантазията на съвременните творци. Среща на писатели и любители на фантастичната литература ще се проведе три дни , (като в приказките) на Старозагорските минерални бани.





Само три дни за героите на древните и необятната фантазията на съвременните творци мисля, че ще отминат като миг! Но какво ли ще родят тези срещи . Може би новите герои, индигови деца, мутанти на генетиката ,нови ангели с технически познания в света на роботите и компютърните науки или земни посетители от черната дупка! Само бъдещето ще ни покаже!



http://picasaweb.google.com/lh/photo/aDzyrPneIUEUKGsTD1oR3Q?feat=directlink
Мога само да подскажа на посетителите да се загледат в скалите край новопостроения параклис" Богородична Стъпка" и там ще се върнат отново във древните времена, когато в първичната кал се е формирала скалата и е запечатала легналото тялото на един караконджъл (или таласъм ,само архелоозите могат да разберат ) почивайки след тежките битки с ангелите небесни!



http://picasaweb.google.com/lh/photo/bfo82Op8KIhgnw7_5LNQ-Q?feat=directlink
Или да се разходят до Гърмяните скали над село Сулица за да видят къде древните траки са точили върховете на сулиците (копия) си с помощта на техните небесни покровители.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон на Димитър Чехларов

Едно око

Новият 21 век дойде и в Стара Загора