„Всяка секунда, прекарана в мисли за нечии чужди мечти, отнема секунда от собствените ти мечти!”

Живеем в объркано време. Кораби без кормило, капитани без кораби ,а изморените ни души търсят ориентири. Търсим ги в хората с близки усещания , искаме да не сме сами и изгубени. Да се уверим че това което правим е стойностно и не е загуба на вечност на нашата вечност. Моряците търсят своят кораб и не искат да се разбият в скалите.
Може би и затова група приятели фотографи, журналисти, поети,писатели, художници, психолози, философи си сътвориха клуб " ВИК " ( Въобръжение Изкуство Култура). Място за техните срещи е едно малко приземно помещение в центъра на Стара Загора на улица "Христо Ботев" № 82 там ще направят синтез на изкуствата ,които ги вълнуват.



Трудно е да се твори сам ! В превъзходството над другите няма нищо благородно. Постоянно търсим истината, сравняваме се с другите, какво са постигнали и накъде са тръгнали. За да се състезаваме със самите себе си трябва да превъзхождаме предишното си Аз.Ако искаме да подобрим живота си и да получим всички неща, които заслужаваме полагаме усилия , търсим одобрение от приятели. Но всъщност не би трябвало да се интересуваме от преценката на другите. Когато правим неща за които знаем,че постъпваме правилно. Трябва ли да се срамуваме да правим това, което мислим, че е необходимо и правилно. Никога не трябва да се сравняваме с постигнатото от другите . Ние в истинската си същност сме различни и уникални, такова е и нащето отношение и творчество.Не мисля ,че е нужно да измерваме собствената си стойност, като я претегляме на везните с постигнатото от другите.



Древен принцип за просветлен живот: целта на живота е живот с цел.
Да им пожелаем успех !Той ще им е нужен!
Да не забравя да поканя и други търсещи на 10.07.лето 2009.


Заповядайте от 18 часа в мисли за нечии чужди мечти !

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон на Димитър Чехларов

Едно око

Новият 21 век дойде и в Стара Загора