Магията в древноста и сега





















Древните вярвали, че притежават най-мощната и истинска вътрешна сила. Чрез нея предопределят,побеждават и изпълнят специални мисии, с които управляват духа и живота.
Духовната сила е безспорно по-мощна, по-реална и прагматична, присъства осезаемо в живота на древните и в техните представи за вселената. Тази сила и знанието за нея достигат до нас като се предават от поколение на поколение.
Жреците извършвали жертвоприношения, гадаели по различни начини и владеели лечителското изкуство. Жреците-лечители шепнели някакви думи около запален огън, после удряли звънец и тъпани и след като изпаднели в транс, произнасяли заклинания за пропъждане на злите духове.Древните почитали неодушевени предмети и вярвали в магическата им сила. Те вярвали, че цялата вселена е изпълнена с една особена, свръхестествена сила, която не представлява винаги едно точно определено божество. Тя се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила, която, смятали те, обитава главата и кръвта, може да преминава от човек в друг човек или от човек в предмет и обратно .Това подсказва за езотерични култове и познания, имащи общ корен и идващи от дълбока древност. Художниците , музикантите и творците притежават онова древно и първично усещане за влиянието на енергиите и символите. Затова трябва да се обърнем към забравените древни знания, практики и принципи и символи да ги проучим, за да влезем отново в хармония с вибрациите на Вселената.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон на Димитър Чехларов

Едно око

Новият 21 век дойде и в Стара Загора