Ron Mueck



Роден 1958в Австралия скулптор, работи в Англия. Родителите му са се занимавали с правене на кукли и играчки. Прави фото-реалистични скулптури, във различни размери.Рон Mueck е австралийски хиперреалист скулптор .
Ранната кариера е като модел мейкър и кукловод за детската телевизия и филми.
Скулпторите обикновено са предназначени да бъдат снимани от един определен ъгъл и променят представата за пространството и размерите. Mueck иска да произвежда реалистични скулптури, които да изглеждат естествени от всички ъгли.
Mueck точно възпроизвежда подробностите на човешкото тяло, но си играе с мащаба и получава разтърстващи визуални образи. Неговита пет метра високо скулптура на Момче 1999 г. е характерна .Изложена във Венецианското Биенале обира овациите на публиката.
Неговото изкуство и въобръжение акцентува върху човека и дава нови, художествени послания, размисли. Гради реално от символите нов поглед към света и ни въвежда в свободата на духа и приказното.


Позволих си малко шеговито да участвам в една от работите му като се припознах в един от неговите герои. Герой с отношение и ползващ техниката и придобивките на Google и Facebook .Надявам се да няма нищо против. Все пак има известна прилика! В крайна сметка, ние сме част от света такъв, какъвто сме го сътворили!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон на Димитър Чехларов

Едно око

Новият 21 век дойде и в Стара Загора