Кодекс на пират или ...




Една много добра според мен/ и не само от мен/ , алтернатива и справяне със ситуацията на изкуството и културата в България . Един опит за спасяване!? Истинските творци винаги намират начин да направят, това което са замислили ,но попадат в капан с търсене на пари средства за реализирането на своя проект и тук щрак , се намесва идеология ,пазар, политика, сфери на влияние, наши , ваши и интереси/ хмъ странно се получава /



Но всъщност проследете
Въведението
Ние искаме да променим световното законодателство така, че да улесним формирането на информационно общество, което се характеризира с многообразие и откритост. Правим това, изисквайки повече уважение към гражданите и спазване на правото им на поверителност, както и чрез реформи в законите за авторско право и патенти.
Трите основни неща, които изповядва Пиратската партия са нуждата от защита на гражданските права, волята да освободим нашата култура и прозрението, че патентите и частните монополи вредят на обществото.
Нашето общество е едно контролирано и разузнавано/шпионирано общество, в което практически всеки един е регистриран и наблюдаван. Не е в интерес на модерната законова държава да налага шпиониране на всичките си граждани, третирайки ги като заподозряни. Демокрацията предполага една силна защита на гражданските права.
Авторските права са били създадени, за да облагодетелстват обществото като окуражават акта на творчеството, развитието и разгръщането на културна експанзия. За да постигнем тези цели се нуждаем от един деликатен баланс между общоприетите изисквания за достъпност и разпространение от една страна, и изискванията на твореца да бъде припознат и възнаграден от друга. Ние заявяваме, че днешната система от закони за авторските права не е балансирана.
Едно общество, в което културното изразяване и знание е свободно за всички, при равни условия, ще облагодетелства цялото общество. Ние твърдим, че широкоразпространените и систематични злоупотреби с настоящите авторски права са съвсем непродуктивни за постигане на тези цели, като едновременно ограничават както създаването, така и достъпа до културата ни.
и след това и идеята публикувана на адрес -
http://www.bogomil.info/2779/

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон на Димитър Чехларов

Едно око

Новият 21 век дойде и в Стара Загора