Какво става с пазара на изкуството.


игра - акварел, хартия 30/40

Как се прави изкуство и бизнес. Ето един от начините за популизиране и подпомагане на културата и изкуството. Какво става с пазара на изкуството в света. Може би това ще бъде полезно и за нас в момент на финансова криза.

Artprice, партньор на Fiac (Foire Internationale d'Art Contemporain), публикува доклада си за 2008/2009 в света на пазара на изкуство.
Книгата ще се разпространява безплатно до медиите, към ВИП и на всички посетители, идващи в Grand Palais и Cour Carrée Du Louvre от 22 до 25-ти октомври 2009 година.

Проучването е отпечатано на английски и френски език е ръководство за пазара на изкуство, както се вижда през призмата на търгове в 72 страни: то изготвя баланс на търгове и прави изследване относно реакцията на пазара на изкуство за кризата и за нови Auctioneers стратегиите.



Докладът оценява световния пазар на изкуство и преразпределение на силите си по целия свят.
Тази година в новото издание се анализира геополитически пазара на съвременно изкуство. Изследват се цените на първите художници в Обединеното кралство,Съединените Щати, Германия,Италия, Близкия изток, Китай, Индия, Япония, Индонезия и Южна Корея.
Книгата може да изтеглите безплатно на адрес;
http://web.artprice.com/AMI/AMI.aspx?id=NzY5NjY2OTQwMzE4NT


Ипсация на времето - маслени бои, платно, 100/110


В очакване на Годо - маслени бои , платно 38/45

А част от моят принос може да разгледате тук

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон на Димитър Чехларов

Едно око

Новият 21 век дойде и в Стара Загора