Изложбата на Злати Златев

Приключи изложбата "Рисунки и живопис" на Злати Златев в зала Байер в Стара Загора .


Картините са рисувани в последната година и са подаръка, който Злати направи на своите внучки, на всички ученици и преподаватели, и на себе си по повод първия учебен ден.







Завършил графика във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Тук той се представи с компилация от живопис и графика с тематичните цикли "Потънало време", "Вечерта на щурците" , "Прелетът на птиците"," Полета на пчелите" и "Нежност"
Поетиката, светлината и емоцията споделена в картините му помогна да продаде и някои от картините в изложбата.





Може да се каже, че успешно приключи поредната 26 самостоятелна изложба на доцента. Провокацията на молива съчетан с живописната материална плътност на акрила, се видя още на входа на изложбата.





Плаката изработен като уникат провокираше доста от ценителите на картините му да бъде незабелязано смъкнат от стената. Но за негово щастие оцеля ! Явно моралните ценности са се запазили в Старозагорската публика. Предполагам, и благодарение на дългогодишната преподавателска дейност на доц. Златев в "Тракийския Университет"



Отдавна на самостоятелна изложба не се беше събирала такава отбрана публика и политическо присъствие на няколко бивши кметове и настоящи управници.






Да му пожелаем още ползотворни изложби и нестихващ интерес на публика и ценители!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон на Димитър Чехларов

Едно око

Новият 21 век дойде и в Стара Загора